SPORTACCOMMODATIE HORSTHUIS
Een plek waar welzijn, sport en cultuur samenkomen

Rookbeleid

SV Broekland is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en wil graag het goede voorbeeld geven. Met ingang van zaterdag 02 februari 2019 zetten we daarom de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee willen we de jeugd beschermen tegen het schadelijk meeroken en de verleiding om te gaan roken. Roken past niet bij een locatie waar dagelijks sport wordt bedreven. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Door een rookvrij sportterrein tijdens onze jeugdwedstrijden en trainingen voorkomen we dit.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! De plekken binnen ons sportterrein en het gebouw zijn rookvrij, ook onder de overkapping bij de hoofdingang en langs de lijn.

Op zaterdagen en tijdens jeugdtrainingen is roken is in zijn geheel niet meer toegestaan. We willen rokers vragen om alleen op het terras of buiten het terrein te roken. We hopen dat een ieder zich net als SV Broekland sterk wil maken voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.


Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.